Mérettáblázat

Fontos információkat a megfelelő méretű Rucy kiválasztása érdekében itt találhatod meg.

Minden ruha esetében a kiterített ruhákat mértük le, ahol körméretes értékek szerepelnek (pl. derékbőség, mellbőség, stb.) ott a kiterített ruha elülső oldalát mértük le, és annak az értéknek a dupláját vettük alapul.

1. Vállhossz: a ruha gallérjától, nyakkör menti varrásától a vállcsúcsig mért távolság.
2. Ujjhossz: a vállcsúcstól a ruha ujjának varrásáig, vagyis a ruha ujjának teljes hossza.
3. Váll- ujjhossz együtt: ujjatlan, vagy bő fazonú ujjatlan, esetenként csónak nyakú ruhák esetében az 1. és a 2. paraméter együtt.
4. Ujjbőség: a ruha ujjának (kar résznél) az a körmérete, ahol a legszűkebb; passzéknál, gumírozott részeknél ez a rész, de ha kétféle érték is szerepel, akkor az részletezve va feltüntetve melyik érték melyik részhez tartozik.

5. Mellbőség: általában a ruha legszélesebb része. Hónalj alatt mérve a mell vízszintes középvonalánál mérve. Legtöbb esetben -a feliratos ruhák esetén- a feliratoknál.
6. Derékbőség: a ruha egyik legkeskenyebb része, általában köldök magasságnál mérve, de kötős ruhák esetében a kötőnél, vagy közvetlenül a kötő felett mérve.
7. Csípőbőség: a csípőcsont és a szeméremcsont magasságában mérve, a csípő körül. Bő felső résszel és szűkebb szoknya résszel rendelkező ruhák esetében a szoknya közepének magasságában. Hosszabb, vagy bővebb fazonú felsők esetében ugyanez a magasság, vagy a ruha alsó varrásánál.
8. A comb külső hossza: a nadrágok külső varrásának mentén mért hosszúság a tetjétől az aljáig.
9.
A comb belső hossza: a nadrágok belső varrásának mentén mért hosszúság a tetjétől az aljáig.
10. A ruha teljes hossza: a vállcsúcstól az alsó varrásig mért távolság. Asszimetrikus (ha nem egyforma hosszú az eleje vagy a hátulja) ruha esetében kétféle hosszúság is meg van adva.

11. egyéb extra értékek: pl. kötő hol helyezkedik el, stb.